Ingatlan eladás, értékesítés

Esetleges buktatók, amire feltétlenül szükséges odafigyelni!!!!!!!!

Ajánljuk magunkat a következő esetben:

1. Telekvásárlás: Már a telek vásárlásnál felmerülhetnek többletköltségek amit, első pillantásra nem mindenki vesz észre. Ha nincsenek bekötve a közművek az 50-350.000 többletköltség is lehet. Ha szolgalmi jog van a telken, arra a részre sokszor nem lehet építeni. Az adott telekre nem biztos, hogy lehet olyan stílusú házat építeni, amit szeretnének.

Van-e egyéb teher az ingatlanon, van-e rajta szolgalmi jog, használati megállapodás, elővételi jog, korlátozás, stb.?

Megfelel-e a telek az álom házának? Nem túl, keskeny, rövid, rossz alakú, közel vannak a szomszéd házak, stb.?

Tudja-e mennyi többlet költsége van egy háznak, ha egy telek:

    • Meredek
    • Körülötte magas épületek vannak
    • Feltöltött területen fekszik
    • Ha magas a talajvíz
    • Ha északi lejtőn fekszik

Mi tudjuk, és el is tudjuk mondani Önnek.

2. Építész kiválasztása: Az ön stílusához legközelebb álló építészt kell kiválasztani, mi az ismeretségünk révén utána tudunk kérdezni milyen pontosan dolgozik, és milyen gyorsan. Első körben csak elbeszélgetnek, felveszik a főbb adatokat, fotókat néznek, gyűjtenek. Egyeztessék a pénzügyi keretet előre, és kérjék meg hogy ne lépje túl.

3. Földhivatali térképmásolat pontossága: Sokszor a földhivatali térképmásolat mást tartalmaz, mint a telek, több vagy kevesebb épület van rajta, a szomszédban több, kevesebb, más helyzetű épületek vannak, ezt az építési engedély folyamán rendezni kell, ami többlet idő, és többlet költség.

4. Milyen paramétereket kell megadni egy tervben, miket kell a tervnek tartalmaznia? A terv legfontosabb része a tervezési program ami részletesen tartalmazza a megrendelő igényeit az ingatlannal kapcsolatban, ebbe mindent bele kell írni ami Önnek fontos pl. reggel a konyhába süssön be a nap, ágyból szeretem nézni a kandallót, az ablakból lássam a kertet- bejáratot, vagy bármit ami Önnek fontos, nem kell hogy szakmailag tökéletesen legyen megfogalmazva, azt megteszi az építész Ön helyett.A terv tartalmazza minél pontosabban a részleteket (pl. a kazán pontos típusa, megújuló energiafelhasználó eszközök beépítése vagy azok előkészítése, a kémény pontos típusa, a nyílászárók, árnyékolók részletes leírása, stb.). Ha ezek nincsenek meg Önnek a vásárlás pillanatában kell rögtönöznie, vagy az Ön vállalkozója fogja kiválasztani az Ön lakásának elemeit, ami biztosan nem az Ön igényeit fogja tükrözni. Mi még a tervezés pillanatában “megköveteljük” a részleteket. A tervezésre szánjon elég időt, a papír bármit elbír, de ha az építkezés közepén kezd ötletelni, az biztosan többe fog kerülni.

5. Előzetes költségvetés készítése fontos része a tervezésnek, mert, ha Önnek meghatározott összege van a házra, az építkezés megkezdése előtt tudnia kell, hogy az épület valójában mennyibe fog kerülni. Sok tervező ezt a lépést elnagyolja, pedig ez pont olyan fontos, mint a szakmailag elfogadható terv.

6. Vállalkozók kiválasztása esetében aranyszabály, hogy 4-5 ajánlatot kell kérni, a legolcsóbbat és a legdrágábbat el kell vetni, és a maradék két-három vállalkozóval kell tárgyalni. Ha azt akarja, hogy ténylegesen össze tudja hasonlítani az ajánlatokat, készíttessen egy árazatlan költségvetést, és azt kérje beárazni. Csak így lehetséges az egyes vállalkozók árait megfelelően összehasonlítani. Mi tudunk segíteni a vállalkozók kiválasztásában az Ön érdekeit szem előtt tartva. Mivel mi is foglalkozunk kivitelezéssel, jól ismerjük az árakat, így jól tudunk alkudni a túlárazások esetén. Ebben a fázisban már akár milliós nagyságrendet meg tudunk spórolni Önnek.

7. Kommunikáció a vállalkozókkal. A vállalkozókkal való kommunikációt szívesen átvállaljuk, a szakmai döntések súlyát levesszük a válláról, olyan megoldásokat adva, ami garantáltan nem eredményezik a későbbiekben az építkezés drágulását, vagy kényszermegoldások vállalását. Szakmai tudásunk megakadályozza az egyes szakmák egymásra mutogatását, és a rossz megoldásokból fakadó többletköltségek kialakulását. Kézben tartjuk a vállalkozókat, és nem engedjük, hogy “megvezessék” Önt.

8. Kommunikáció a hatóságokkal. A hatóságokkal való kötelező kommunikáció szükségessége, 2016-ban jelentősen csökkent, de sok esetben szükséges. Sokszor a megfelelő hatóság megkeresése is gondot jelenthet. Ebben és az ügyintézéssel is tudunk segíteni megbízóinknak. A több éves szakmai tapasztalat révén elmondhatjuk, hogy a hatóságokkal jó kapcsolatot ápolunk, így egyes ügyeket gördülékenyebben és gyorsabban tudunk elintézni, mint az utcáról betévedő kuncsaftok.

9. Az épület műszaki paramétereinek ellenőrzése. Az építés folyamatában az ellenőrzés lényeges pont, sokszor az állandó jelenlét és figyelem már jobb minőséget és nagyobb odafigyelést okozhat az építés folyamán. A műszaki ellenőrzés során elsősorban előre leegyeztetjük az elvárt minőséget és azok mérési és ellenőrzési pontjait és módszereit. Ezen egyeztetés során sokszor kerülnek elő műszaki kérdések és megoldások, így a kivitelezés során kevesebb kérdés és probléma szokott előfordulni, mert előzőekben legyeztettük a teljes folyamatot, így mindegyik szakma tisztába kerül a “hatáskörével” és az őt követő szakma követelményeivel.

Keress minket bizalommal: 06 70 384 7755